Generalsekretær i Plan Norge

Kjell Erik Øie (55) blir ny generalsekretær i Plan Norge

Sist oppdatert: 19.04.2015 16:51:50

Kjell Erik Øie har vært konstituert generalsekretær i organisasjonen siden 27. januar i år.  Han har siden 2009 vært programsjef i Plan Norge med ansvar for forvaltning av prosjektmidler fra Norad og andre bidragsytere, samt internasjonalt påvirkningsarbeid. Øie hadde et avbrekk fra stillingen da han var statssekretær i Helsedepartementet under Stoltenbergs siste regjering.

– Det viktigste for meg er at Plan utgjør en størst mulig positiv forskjell i livene til de barna som trenger det mest. I dag hjelper vi flere barn enn noen gang tidligere takket være våre 139 000 faddere, og alle våre andre givere og støttespillere, sier Øie.

En av Plan Norges viktigste aktiviteter i 2015 er den årlige aksjonen for jenters rettigheter i forbindelse med FNs offisielle jentedag 11. oktober.

– Årets aksjon skal handle om å bekjempe kjønnsbasert vold i og rundt skolen, og planleggingen er allerede godt i gang, sier Øie.

Øie er utdannet sykepleier og har også vært statssekretær i Barne- og likestillingsdepartementet. Han har hatt en rekke verv i politikken og i ulike organisasjoner, og har i tillegg vært avdelingsdirektør i Kirkens Bymisjon.

– Kjell Erik Øie representerer kvalitet for Plan Norge på grunn av hans lange erfaring i bistandsbransjen, og styret er svært glade for at han takket ja til stillingen. Øie er godt ansett både blant medarbeidere og viktige samarbeidspartnere for Plan Norge, og vi er trygge på at vi har gjort et godt valg, sier styreleder i Plan Norge, Jan Erik Korssjøen.

Publisert: 16.04.2015 10:32:00 Sist oppdatert: 19.04.2015 16:51:50