Med KN til Nepal

Vanningeniør Sean Sweeney fra Asplan Viak reiser til Nepal med Kirkens Nødhjelp.

Sist oppdatert: 05.05.2015 12:37:06

- Jeg elsker å hjelpe folk som trenger det - med å få rent vann, sier Sean Sweeney når han får spørsmål om hvorfor han reiser til et katastrofeområde igjen -  denne gangen til Nepal. Han vokste opp i Nord Irland, men med en far i militæret har han reist hele livet. Han har jobbet i Uganda og i New Guinea. Han bor med norsk kone og barn på 8 og 9 år i Bærum -  men føler seg som en verdensborger i hodet. 

Sweeney har jobbet i Vann- og Miljødivisjonen i Asplan Viak i 10 år med transportsystemer for vann og avløpsføring. Han står på ekspertlista til Kirkens Nødhjelp og blir tilkalt når det er behov for hans kompetanse.

- Forrige lørdag fikk jeg en mail med forespørsel om jeg kunne dra til Nepal. Jeg har tidligere vært i Syria i forbindelse med krigen der og på Filippinene etter tyfonen i 2013,  forteller han.

Etter å igjen ha fått ja fra kone og barn til å være borte i 4 uker for å hjelpe noen som virkelig trenger det – og avklart med kolleger om å overta hans prosjekter her i hjemme -  reiste han 1. mai .

- Jeg skal bo i telt og jobbe i et team med 10 andre for å lage rent vann og sanitærsystemer til en av de 16 leirene i Katmandu. Det er hygienesykdommen kolera som er den største trusselen. Spesielt småbarn er sårbare for vannmangel. Vi må finne en vannkilde -  som regel overflatevann -  en elv for eksempel. Deretter må vi rense vannet mekanisk og kjemisk, så skal det distribueres og kobles til en spring der kan folk få rent vann, sier han.  

Publisert: 05.05.2015 12:32:12 Sist oppdatert: 05.05.2015 12:37:06
Sean Sweeney